Šampionát odstartují už sobotní tréninky na tratích a střelnici. O víkendu jsou na programu tři závody - sprint, štafetový závod trojic a závod s hromadným startem. MČR je vypsáno pro žákovské kategorie A, B, a C.

„Zásadní novinkou je změna směru jednotlivých tratí, a tedy i pohybu na střelnici,“ zdůrazňuje Jirka „Čůřa“ Faltus, vedoucí trenér žactva. „V místě původního trestného kola vzniká zázemí pro hry Zimní olympiády dětí a mládeže 2018, které u nás budeme hostit na přelomu ledna a února příštího roku.“ Znamená to, že trestné kolo pro „mistrák“ bude umístěno vpravo od střelnice.

Oficiální pořad bude v sobotu i v neděli zahájen už v 8.30 hodin nástřely, první závodníci vyběhnou na trať vždy v 9.30 hodin. Program sobotních štafet začíná nástřelem ve 14.30 hodin. Štafety odstartují v 15.30. V šesti kategoriích je zatím přihlášeno 315 startujících. „Z našeho klubu se šampionátu zúčastní na dvacet dětí,“ doplňuje Jiří Faltus.

„Věřím, že šampionát proběhne bez problémů, jako většina závodů v Letohradu. Máme připravené občerstvení, dva velkokapacitní stany. Účastníky pouze prosíme, aby dodržovali dopravní značení, protože v bezprostřední blízkosti areálu probíhají stavební práce na stavbě kruhového objezdu,“ upozorňuje Faltus.   (tjh)