Plzeň, Letohrad – Jarní část sezony na hokejbalovém hřišti v Letohradu zahájí mladší dorost, který v neděli 26. února hostí Malenovice. V rámci zimní přípravy vyjeli jeleni na nadupaný turnaj do Plzně. Marlins Cup jim nabídl možnost poměřit síly nejen s předními týmy tuzemska, ale i dvěma zahraničními účastníky. Letohradští měli slibně našlápnuto, nakonec dosáhli na skvělé stříbro. „S takhle dobrými celky se jen tak nepotkáte. Za druhé místo jsme jedině rádi, kluci dokázali, že jsou schopni zahrát dobrá a vyrovnaná utkání i se zahraničními týmy a v takové konkurenci, jako na turnaji byla," nechal se pro plzeňský web slyšet kouč jelenů na turnaji Michal Novák.
Jeleni nastoupili v prvním duelu proti slovenskému týmu Gajar. Letohrad, ač během prvních šesti minut prohrával o dva góly, manko stáhl. Hrálo se o každý metr hřiště a nesmírně vyrovnaný zápas nakonec skončil remízou 4:4.
Den na to se Letohradští utkali s Hostivaří. Do zápasu vlétli jako uragán a hned po minutě zvedal ruce nahoru Faltejsek. Neradovali se ale dlouho, první půle nakonec skončila 2:2. „Gól na dva dva padl asi dvě vteřiny před koncem poloviny a to naše hráče jakoby uzemnilo," podotkla vedoucí týmu Eva Luxová. Po přestávce se jeleni sice na chvíli dostali do hry, pak ale otěže přebral soupeř v čele s výborným Čejkou a Letohrad nakonec ze hřiště odešel po prohře 3:5. Jeleni si ale spravili chuť hned v dalším zápase, kdy narazili na pražský Kert Park a dokázali jej přehrát 3:1. Posléze ještě nastoupili proti Švýcarům. Zápas to byl vyrovnaný, oba týmy se přetahovaly o výsledek, nakonec to však byl třetí gól z hokejky Honzy Bečky, který se ukázal jako vítězný – 3:2.
Zatímco noc z pátku na sobotu se nesla v duchu pohody a vtípků, na druhou noc v Plzni Letohradští jen tak nezapomenou. „Za celých osm let, co jsem u hokejbalu, jsem tohle ještě nezažila," kroutila hlavou vedoucí Eva Luxová.
O čem je řeč? Mezi letohradské hráče se vloudila nevítaná střevní chřipka a většina hráčů pocítila velkou nevolnost. „Moc jsme toho nenaspali, ale po ranní poradě a sčítání ztrát jsme se rozhodli ke zbývajícím dvěma zápasům nastoupit," uvedla vedoucí. Vir postihl i ostatní týmy, k zápasu s Plzní tak na obou stranách nastoupilo pouze devět hráčů. Ze hry vyřazen byl i brankář David Manučarjan a mezi tři tyče tak musel starší žák Šimon Stráník. I přes zdravotní potíže se ale Letohradští „kousli" a domácí Mečouny porazili 4:2. Z čehož rezultovalo finále.
Tam se znovu utkali s Hostivaří, která nastoupila v plné síle a Letohrad nakonec přehrála 4:2. „Finálový zápas dopadl, jak dopadl. Věřím, že kdyby polovinu týmu předchozí noc neskolila střevní chřipka, dokázali bychom odehrát lepší utkání. Nicméně velká gratulace Hostivaři k prvnímu místu," vzkázal po turnaji prostřednictvím plzeňského webu Michal Novák. „Rozhodně jsme jim ale nedali nic zadarmo. Kluci i Týnka na hřišti nechali všechno, za to jim patří dík. Vyzdvihnout bych chtěla Samuela Vacka a Standu Kalouska. Oba se potížím vyhnuli a na hřišti skutečně předvedli, vzhledem k tomu, že jsou ještě starší žáci, obdivuhodný výkon," doplnila slova kouče Eva Luxová a organizátorům vzkázala: „Pozvání a možnosti účasti si moc vážíme, byl to fakt dobrý turnaj a příště rádi přijedeme zase."