Naposledy se v letošním roce představily na své palubovce proti celku TJ ABC Braník. Soupeř byl pro třebovské hráčky nováčkem, ale samotný pohled do tabulky naznačoval, kdo bude tahat za delší kus provazu.
Česká Třebová svého protivníka nešetřila a připsala si šest bodů za výhry 3:0 a 3:1. Tabulka lahodí oku každému, kdo je příznivcem českotřebovského volejbalu. Hráčky jsou v čele soutěže s bilancí 11 výher a jedna porážka. Doma se pak hráčky představí znovu až 17. ledna.
Do sestavy v průběhu podzimu zasáhly: Iva Horáková, Radka Janďourková, Světlana Barešová, Hana Dejdarová, Pavla Trávníčková, Eva Kvapilová, Lenka Gottwaldová, Barbora Mikulecká, Nikola Hýblová, Lucie Totušková a Martina Šemberová.
Položili jsme několik otázek kapitánce týmu IVĚ HORÁKOVÉ, která naznačila, že k úspěchu se tým přiblížil na kvalitním soustředění.
Jak jste zatím spokojená s průběhem letošní sezony?
Jelikož jsme zatím na první příčce, tak spokojenost družstva s průběhem sezony je. Rozhodující však budou poslední dva dvojzápasy podzimní části, kdy se střetneme s druhým a třetím družstvem v tabulce.

Co myslíte, že je prozatím dílčím úspěchem? Jedenáct výher a jedna prohra je doslova pohádka.
Základem pro dobrý vstup do sezony bylo soustředění v Orlických horách, kde probíhala fyzická i technická příprava. Poté absolvování přípravných turnajů jak na antuce, tak i v hale. Neméně je důležitý pro volejbal kolektiv, který máme výborný, táhneme za jeden provaz.

Kdyby se zadařilo a na konci sezony by bylo vaše družstvo stále na prvním místě, budete uvažovat o první lize?
To jsou zatím hodně předčasné úvahy. Máme před sebou ještě spoustu zápasů a malé bodové vedení v tabulce.

Dá se říci, že také, jako již tradičně, pořádáte velmi oblíbený volejbalový ples. Dočkají se ho zájemci i v nadcházejícím roce?
Ano, na volejbalový ples už se těšíme. Stejně jako každý rok je krásnou vsuvkou v sezoně. Je naplánován na sobotu 31. ledna. Lístky bude možno zakoupit od prosince. Pro návštěvníky bude připravena tombola, předtančení a celovečerní zábava v podobě tance, dobrého jídla a pití. Budeme se těšit na vaši účast. (rj)