Pro domácí Testu je to celek, proti kterému se jí náramně daří.
V letošní sezoně se hrálo dvakrát na hřišti Svitav a pokaždé "jeleni" odjížděli s přídělem bodů po výhrách 3:2 po samostatných nájezdech a 8:3.

SK OEZ Testa Letohrad B – 1. HBC Svitavy 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a asistence: Branky a asistence: Blecha (Chmelan, Paukrt), Hausler (Kovář), Kovář, Chmelan (Kovář, Nožka). Rozhodčí: Procházka, Vašátko. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 20.
Letohrad B: Křečan – Nožka, Friml, M. Doleček, Forman, Hausler, Kovář, Červinka, Paukrt, Chmelan, Blecha, Ptáček, Chmelíček, Pirkl, Mazurkiewicz.
Od domácích se v tomto zápase nečekal jiný výsledek než vítězství. Nasvědčovaly tomu jak minulé výsledky s tímto soupeřem, tak fakt, že A mužstvo Letohradu má již po sezoně. Soupiska Testy tak byla prošpikovaná hráči, kteří si ještě chtějí prodloužit hokejbalovou sezonu. Velkým otazníkem byl jen post brankáře, který obsadil po dlouhé pauze Křečan. Od začátku zápasu byla znát herní vyspělost domácího mužstva a bylo jen otázkou času, kdy některý z útočných nájezdů skončí gólem. Po velkých šancích Červinky a Paukrta se střelou přes obránce v polovině třetiny prosadil benjamínek letohradského výběru Blecha – 1:0.
Svitavy po obdržené brance zvýšily obrátky. Křečan musel několikrát řešit ošemetné situace v brankovišti, ale poradil si i s největší šancí soupeře v utkání, když tváří v tvář útočníkovi Svitav vykopl jeho střelu z bezprostřední blízkosti betonem.
Ve druhé třetině pokračovala územní převaha Letohradu a jen díky výbornému výkonu Sterenčáka se domácí útočníci často chytali za hlavu. Nestačil až na útočný výpad Kováře, ten nahrál napříč třetinou volnému Hauslerovi, který bez přípravy pálil do poloodkryté branky – 2:0. Ještě před koncem třetiny Ptáček nahazoval na branku a tam se míček šťastně od Kováře odrazil až za bezmocného Sterenčáka – 3:0.
Ve třetí třetině se už obě mužstva stáhla do obrany a nehrál se moc líbivý hokejbal. Až v poslední minutě navýšil vedení po pěkné akci Chmelan – 4:0.
Po této porážce tým Svitav zůstává nadále přikovaný na samotném dně druholigové tabulky, zatímco Letohrad si upevnil účast v první čtyřce.

V dalším střetnutí se v sobotu 30. března utká Letohrad B s lídrem soutěže Chlumcem nad Cidlinou. První buly bude vhozeno ve 14.00 (nož)