VK Choceň – VK EGE Č. Budějovice 3:0 (19, 17, 15)
V prvním utkání v roce 2014 přivítalo prvoligové družstvo Chocně soupeře z Českých Budějovic. Choceňští hráči nastoupili na hřiště s vědomím, že už se začínají naplno bojovat o nasazení do play off a do soupeře se od začátku opřeli servisem, což se ukázalo jako rozhodující pro celý zápas. Domácí hráli celé utkání koncentrovaně a s minimem nevynucených chyb. Díky tomu nepustili hostující hráče ani jednou do vedení a zápas za hodinu a devět minut dovedli do vítězného konce.

VK Choceň – USK Slavia Plzeň 3:1 (16, - 21, 16, 20)
Druhý zápas se ovšem odehrával v jiném rytmu. Na palubovku haly „Pod Sakem" zavítal aktuálně poslední tým první ligy Slavia Plzeň. Po jasně vyhraném prvním setu choceňských volejbalistů se hosté vzchopili za vydatné pomoci domácích borců a druhý set celkem hladce vyhráli. Do třetího setu nastoupili hráči opět soustředění a odhodlaní utkání vítězně ukončit, což se projevilo už na průběžném skóre (8:1, 11:2). Plzeňští výsledek sady kosmeticky upravili až v jeho závěru. Do čtvrtého setu hosté nastoupili s jinou taktikou, téměř každou rozehru a rozhodnutí rozhodčích reklamovali a dožadovali se změny. Kvůli tomuto zdržování se poslední set hrál o deset minut déle, než je běžné. Zvrat v zápase se jim nepodařil a domácí se mohli radovat z plného bodového zisku.
Choceňští hráči se dostali na třetí příčku průběžné tabulky. Toto postavení ovšem musí potvrdit v posledních dvou zápasech základní části, které hrají na hřištích soupeřů.  (jš)