Ponese název Jaroslav Kulhavy Cycling Team a je zaměřen na výchovu a podporu mladých talentů.
„Začínáme s menším počtem závodníků, protože naším cílem je postupně vybudovat kvalitní zázemí a program pro mladé talentované jezdce s výhledem na reprezentaci České republiky," řekl Jaroslav Kulhavý.
Týmové barvy budou hájit kadeti Martin Bartoš, Filip Stehno (oba roč. 1999) a junior Dominik Starý (roč. 1997). „Týmu nepropůjčuji jenom své jméno, ale chtěl bych se aktivně podílet na jeho chodu a hlavně do něj vnést zkušenosti, které jsem získal. Chceme pomoci mladým a nasměrovat je správným směrem k vrcholové cyklistice," poodhalil plány olympijský vítěz z Londýna.
„Pro kluky je veliká čest, když mohou být v týmu olympijského vítěze. Děti z ostatních oddílů zase budou mít velkou motivaci, aby se do tohoto týmu dostaly. Pokud někdo bude mít dobré výsledky, dáme mu šanci," uvedl vedoucí týmu Jan Hlásecký.
Vznik týmu má logickou návaznost na rozrůstající se základnu mládeže v oddílech Pardubického kraje a na seriál dětských závodů pro základní školy s názvem Hledá se vítěz. „Máme zde vytvořen systém podpory mládeže, pořádáme náborové závody a díky tomu se zvyšuje členská základna v oddílech. Ti nejlepší pak najdou uplatnění v týmu Jardy Kulhavého," přiblížil Hlásecký. V závodním programu týmu bude prioritou Český pohár v cross country, v plánu jsou také starty v Českém poháru na silnici a cyklokrosu.
Jaroslav Kulhavy Cycling Team je zastřešen převážně osobními partnery Jaroslava Kulhavého. „Ve fyzické přípravě spolupracujeme se společností Fitness2you, kde využíváme stabilizační cvičení, které určitým způsobem dokáže zvýšit výkon sportovce. Objemy budou jezdci moci konzultovat i s mým trenérem Viktorem Zapletalem," prozradil Kulhavý. (tz)