Letohrad – Extraligový tým Letohradu čeká o víkendu soustředění a dvě přátelská utkání se Svítkovem. Už za čtrnáct dní pak pro něj začíná jarní část CCM Extraligy hokejbalistů zápasem s obhájcem titulu z Pardubic. Trenérské duo Friml – Červinka se pokusí připravit své svěřence co nejlépe na nejtěžší možný start v novém roce. „Záměrně jsme domluvili přátelské utkání na plastu s ohledem na to, kde začínáme," uvádí Friml.
Šest týdnů zimní fyzické přípravy mají hráči za sebou. Trávili ji tradičně v tělocvičně nebo na umělém fotbalovém hřišti. Trenér Friml si připravil náročný a pestrý program pro své svěřence, kterých ovšem chodilo poskrovnu. „Příprava se nevydařila úplně podle našich představ, a to hlavně co se týká docházky. Jinak hráči, kteří chodili pravidelně na tréninky, makali tak, jak se po nich chtělo," netají rozpaky Friml. Zbytek členů kádru se připravoval individuálně a poprvé zamíří do Letohradu až na soustředění. „Věřím, že hráči, kteří se připravovali samostatně, budou kvalitně připraveni na důležité zápasy v jarní části extraligy," doplňuje kouč.
V týdnu počasí konečně dovolilo týmu přejít na hrací plochu, znovu se seznámit s hokejkou a začít trénovat herní situace. První hrací trénink mužů se uskutečnil ve čtvrtek. „Bylo to dělané především pro hráče, aby zase po delší době měli hokejky v rukách. Čekala nás nějaká střelecká cvičení," popsal plán prvního tréninku Friml.
Pořádný zápřah čeká na jeleny v sobotu a neděli. Trenérské duo připravilo už zmiňované menší soustředění, jehož součástí budou i dvě přípravná utkání ve Svítkově. „Na soustředění by už měl být kompletní tým. V sobotu nás čekají tři tréninkové jednotky na hřišti s hokejkami, a v neděli nás čekají dva zápasy s prvoligovým Svítkovem, kdy bychom chtěli vyzkoušet různé varianty hry," nastínil program Friml. První jarní kolo sehrají jeleni také na plastu a také v Pardubicích, ale v Polabinách s obhájcem titulu Autosklem. „Přípravné utkání na plastu jsme domluvili záměrně s ohledem na to, kde začínáme velmi důležitou jarní část," přiznává trenér.
Kádr by od podzimu neměl doznat žádných změn a téměř v totožné sestavě jako proti Svítkovu by měl Letohrad nastoupit i v prvním jarním zápase proti Pardubicím. „Hned na začátek nás čeká hodně těžký soupeř, který bude v zápase určitě favoritem, ale my pojedeme do Pardubic s odhodláním udělat co nejlepší výsledek a poprat se o body," směle naznačuje letohradský lodivod a zároveň i asistent reprezentačního trenéra. (bed, hal)