S měsícem září přichází opět seriál cyklistických závodů pro děti s názvem „Hledá se vítěz“. Dosavadních osmi závodů seriálu, které se mimo Rychnova nad Kněžnou jely v Chocni, Chrudimi, Poličce, Vysokém Mýtě, Moravské Třebové, Horním Jelení a Lanškrouně, se celkem zúčastnilo 770 dětí a žáků z více než stovky základních, ale i mateřských a středních škol. Nominaci na finálový závod, který se ve Vysokém Mýtě uskuteční v neděli 24. září, si vyjelo již takřka 200 dětí.

Po prázdninách se vedle finálového závodu uskuteční ještě dva školní závody, a to v Dolní Rovni 12. září a v Chocni v lokalitě Podrážek 20. září.

V neděli 24. září pak vše vyvrcholí velkým finálovým závodem ve Vysokém Mýtě na Tyršově plovárně. Zde budou připraveny závody pro nominované závodníky, ale i pro příchozí děti. Bude připravený doprovodný program a bohaté občerstvení. Zatím není jisté jestli přijede i dvojnásobný olympijský medailista v MTB a patron seriálu Jaroslav Kulhavý.

„Mimo prvního závodu v Chocni zatím seriálu přálo i počasí a my jsme rádi, že můžeme dětem nabídnout možnost závodění na bezpečných tratích. S doprovodným programem připraveným ve spolupráci s BESIPem a Českým červeným křížem se snažíme malé závodníky prakticky připravit na nástrahy silničního provozu. Velkým plusem celého seriálu je také to, že jsou jednotlivé závody velmi rozmanité, takže si ze závodů vybere skoro každý. Jednotlivé závody totiž pořádají místní cyklistické oddíly, které pak případným zájemcům mohou nabídnout odborné vedení a organizovaný trénink,“ říká hlavní organizátor seriálu Hledá se vítěz Vít Hospodka.

„Náš velký dík patří právě těmto lidem z oddílů, kteří dávají svým nadšením a svou energií duši nejenom jednotlivým závodům, ale i celé mládežnické cyklistice v Pardubickém kraji. Také děkujeme sponzorům, kteří náš seriál podporují,“ dodal. Kompletní přehled výsledků, postupujících i fotografií naleznete na www.hledasevitez.cz.