TJ Slavia Hradec Králové – VK Choceň 0:3 (-19, -21, -17)
Hráči Chocně zahájili své účinkování v I. lize mužů na palubovce Slavie Hradec Králové. Od prvního setu se domácí hráči snažili hledat podáním smečaře hostí, aby jim ztížili přípravu na rychlý a kvalitní útok. Naštěstí se jim to až na výjimky příliš nedařilo a náskok Chocně utěšeně narůstal. Choceňští výborně bránili na síti i v poli a následně uhrávali těžké bodové míče. Podobně se odehrávaly i další dva sety, a tak se za 77 minut zrodilo první vítězství Choceňských v I. lize.

Volleyball Nymburk – VK Choceň 0:3 (-24, -21, -22)
Druhé utkání sehráli Choceňští v Nymburce, který je „béčkem" extraligových Benátek nad Jizerou. Choceň začala utkání bez zábran a brzy bylo na její straně vedení až 18:10. Od tohoto stavu však soupeř začal pomalu stahovat a najednou z toho byla napínavá koncovka, ve které měli pevnější nervy hosté a zvítězili v první sadě poměrem 26:24. Začátek druhého setu byl příznivější pro Nymburk, který vedl už 7:3, ale Chocni se podařilo zásluhou zlepšeného podání postupně dotáhnout a ujmout se vedení, které udržela až do konce. Ve třetím setu hráči hostí neustále vedli, ale v koncovce se Nymburk dotáhl až na 22:23. Za tohoto stavu však při útoku domácích zahrál v poli zázračný míč kapitán Petr Abraham a z následujícího útoku byl definitivně zlomen odpor volejbalistů Nymburka.

Choceň: P. Abraham, J. Adamec, T. Felgr, L. Marek, M. Müller, O. Kolder, M. Langer, S. Musil, M. Šášek, J. Švec, J. Vaněk.

Tyto výsledky slibují zajímavou podívanou i v následujících kolech, která se budou hrát na domácí půdě. Choceňští by chtěli pozvat a poprosit diváky o podporu, protože je čekají zápasy s velmi silnými a zkušenými prvoligovými týmy MFF Praha a Sokolem Dobřichovice (loňský finalista play off). Utkání s MFF Praha začíná v pátek 11. října v 19 hodin, zápas s Dobřichovicemi v sobotu 12. října od 12 hodin. (jš)