Sedmnáctiletá hráčka, která své první sportovní krůčky udělala pod vedením trenéra Štefana Čopiána v klubu TTC Ústí nad Orlicí a v současné době nastupuje v dresu extraligového týmu MK Řeznovice a české reprezentace, si nominaci na světový šampionát zasloužila jednak svým žebříčkovým umístěním (aktuálně 95. hráčka juniorského světového žebříčku), tak také úspěšným vystoupením na červencovém mistrovství Evropy v italské Riva del Gardě, kde spolu se svými spoluhráčkami z národního týmu Kristýnou Štefcovou, Karolínou Mynářovou, Veronikou Kmeťovou a trenérem Kamilem Koutným vybojovala páté místo v soutěži družstev. Tím se na „svěťák" přímo kvalifikovala i do soutěže družstev.
Pobyt v Číně, která je baštou světového stolního tenisu, bude další obrovskou zkušeností, které se Báře během její sportovní kariéry dostává. Pobyt bude navíc obohacen tím, že po mistrovství světa zůstane Bára se svým týmem ještě jeden týden v Číně a bude tvrdě trénovat v jedné ze šanghajských akademií.
Přejme Báře Kapounové, aby se neztratila nejen v jedenapůlmiliardové Číně, ale i v konkurenci hráček ze všech koutů světa a přivezla si jen ty nejlepší vzpomínky, zkušenosti a výsledky. (mk)