„Pátralo se v řece a v lesním porostu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková s tím, že po muži pátral i policejní i hasičský psovod z kraje. Původně byli přivoláni i liberečtí a pražští psovodi, ty však hasiči nakonec odvolali. Podchlazeného a dezorientovaného muže našel pes Max krátce po půl jedné ráno, muž byl schoulený v travním porostu, hasiči jej předali do péče zdravotníkům.

"Čtyřiaosmdesátiletý muž odešel z domu a zřejmě se nemohl dostat zpět," podotkla k případu policejní mluvčí Lenka Vilímková s tím, že rodina poté, co po muži pátrala na vlastní pěst, zavolala na pomoc záchranné složky.

Tento měsíc jde už o druhou pátrací akci, hasiči, policisté i zdravotníci byli v terénu i 2. července, kdy se na nedělní odpolední procházce na Kozlově u České Třebové rodině ztratil z dohledu sedmiletý chlapec. Pátrání tehdy trvalo několik desítek minut a nakonec bylo úspěšné - hasiči chlapce našli a předali rodině. Policie radí, aby rodiče v takových případech neotáleli a zavolali na pomoc záchranné složky. „Každá další minuta zvyšuje riziko, že se může něco stát," konstatovala policejní mluvčí Markéta Janovská.