Podle operačního důstojníka Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje zasahovali na místě profesionální hasiči z Litomyšle. Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje prováděla resuscitaci, bohužel bezúspěšně.

"Na místo ihned vyjely posádky z Litomyšle a ze Svitav. Na místě byla u motocyklisty prováděna neodkladná resuscitace s následným napojením pacienta na umělou plicní ventilaci. Ten, ale nakonec vážným zraněním navzdory úsilí našich záchranářů podlehl," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

"Hasiči spolupracovali na resuscitaci s posádkou zdravotnické záchranné služby," dodala tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková. "Lékař po chvíli zkonstatoval u dvaatřicetiletého motocyklisty smrtelná zranění," upřesnil policejní mluvčí Jiří Tesař.

Dechová zkouška na alkohol a test na návykové láky byly u devatenáctiletého řidiče osobního auta negativní. Hasiči jsou stále na místě. Kolem sedmé hodiny dorazil na místo policejní technik. Přesné příčiny jsou předmětem šetření.

Objízdná trasa byla vytyčena z Litomyšle na Lažany.