Policisté zabránili sebevraždě. Na linku 158 přijali pardubičtí policisté v sobotu před půlnocí oznámení o tom, že je obava o život jedné ženy. Ta by se prý mohla v důsledku špatného psychického stavu pokusit o sebevraždu.

"Policistům se podařilo zjistit přibližné místo, kde by se dotyčná měla pohybovat. Na místo se vydaly nejbližší hlídky a také policejní vyjednavačka," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Při dopravní nehodě u Býště se hasiči museli postarat i o zraněné psy.
Po havárii chytali hasiči i zraněné psy

Pátrání po ženě bylo úspěsné. Hlídka policistů z přeloučského oddělení s vyjednavačakou se dostala ke kolejím a přejezdu v ulici Dašická. Postavu zahlédli stát v kolejišti. "Tma ztížila orientaci v prostoru, ale vyjednávačka zahlédla problikávající světlo mobilního telefonu, přes který žena komunikovala s vyšetřovatelkou," uvedla Eva Maturová. Nebýt tohoto záblesku, těžko by ve tmě policisté zaznamenali pohyb osoby v kolejišti. Zároveň však viděli také přijíždějící nákladní vlak.

Policisté se sprintem rozeběhli ke kolejím, odkud se jim podařilo ženu včas odtáhnout. Od přijíždějícího vlaku je v té chvíli dělilo sto metrů.

"Žena vyvázla bez zranění, její zachránci ji poté předali přivolaným záchranářům, kteří ženu předali na psychiatrické oddělení k zotavení," dodala Eva Maturová.

Ilustrační foto
Začal nadávat před odletem, do letadla už ho nepustili