Hráč slovinského klubu ND Gorica byl vynesení rozsudku přítomen. Soud mu uložil mírnější trest i proto, že dvacetiletý záložník spolupracoval při vyšetřování s policií a také přiznal vinu. Polehčující okolností pro něj bylo, že mu po nehodě u Zámrsku na Orlickoústecku nebyla prokázána přítomnost alkoholu či jiné návykové látky v krvi.

"Soud vyhověl obžalobě v kvalifikaci usmrcení z nedbalosti. Trest odpovídá tomu, co bylo v řízení prokázáno," řekl mluvčí soudu Jiří Procházka.

Soud Šumskému navíc přikázal, aby se finančně vyrovnal s pozůstalými podle občanského zákoníku. Rodičům zesnulé dívky musí zaplatit 240 tisíc korun a její sestře 175 tisíc korun.

Šumský platil za velký talent českého fotbalu. V mládežnických kategoriích působil v Monaku a argentinském River Plate, pak se vrátil domů a v sezoně 2011/12 odehrál 16 zápasů v nejvyšší soutěži za Bohemians 1905. V minulé sezoně ale zasáhl pouze do tří zápasů ve druhé lize. V létě zamířil do italské Parmy, která jej vzápětí poslala na hostování do Gorice.