K nejzvučnějším jménům patří Michal Hrůza a Kapela Hrůzy, Čankišou, Nová Růže, Please the Trees a Lord Bishop Rocks (USA). Zásadní inovací letošního Týdne hudby je přesun koncertů z amfiteátru M-klubu na náměstí Přemysla Otakara II. „Cílem Týdne hudby 2015 je nejen představení kvalitních interpretů a oživení kulturního života ve městě, ale program letošního festivalu apeluje především na žánrovou pestrost jednotlivých večerů," uvedl Vojtěch Sedláček z vysokomýtského M-klubu. Vstup je zdarma. Změna programu vyhrazena.

Úterní večer ozdobí česká špička world music, Čankišou. Sedmičlenná kapela Čankišou nezapomenutelně proniká do povědomí posluchačů doma i v zahraničí díky svým koncertům překypujícím energií a divokými rytmy, kde se míchají různé etnické vlivy, exotické nástroje a rockové kořeny. Čankišou se svou muzikou, která mění koncerty v divoký taneční rej, projeli svět od ostrova Réunion v Indickém oceánu až po Pákistán.

Ve středu vystoupí legendární skupina Nová Růže v původním složení: Ota Balage, Vilém Čok, František Hönig, Petr Roškaňuk. Nová Růže vznikla koncem roku 1988 a už v prvním otištěném článku ji novináři označili jako supergroup. Muzikanti totiž předtím nebo souběžně s Novou Růží působili v tehdy populárních kapelách Pražský výběr, Tango, Zikkurat nebo Žlutý pes. Dvaadvacet let museli fanoušci pražské Nové Růže čekat na okamžik, kdy se skupina vrátí na pódia.
Ve čtvrtek na Týdnu hudby zahrají Please The Trees, přední česká alternativně rocková skupina pocházející z jihočeského města Tábor. V roce 2013 získala kapela cenu Anděl, v kategorii alternativa za své třetí album A Forest Affair, udělovanou Akademií populární hudby. Skupina toto album nahrála ve studiu ve Spojených státech amerických s producentem Jonathanem Burnsidem.

Hvězdou letošního Týdne hudby bude v pátek skupina Lord Bishop Rocks. Frontman Lord Bishop z USA burcuje fanoušky na světové hudební scéně již od roku 1999. Jeho hudba je pekelně dobrý útok na vaše smysly – atmosféra Hendrixe, energie Nirvany a humor Zappy. Jeho živá vystoupení jsou vždy nezapomenutelným hudebním zážitkem. Lord Bishop je „černý obr" (2 metry a 120 kilo) z New Yorku a jeho Sex Rock kapela představuje troufalý a bláznivý mix rock´n´rollu, funky, soulu, potu, sex appealu a energie.

(tz, zr)