Na 4. září, první den nového školního roku, chystá Český rozhlas Pardubice koncert na náměstí Přemysla Otakara II. ve Vysokém Mýtě. V programu, který začíná v 16 hodin, vystoupí Saframentská kapela z místní ZUŠ pod vedením umělecké vedoucí Heleny Vedralové. Z Pardubic přijedou pobavit diváky jazzovými a swingovými hity hudebníci JK Bandu se svými sólisty. Nejen muzikálové evergreeny zazpívá při svém vystoupení Pavel Vítek. V programu je pamatováno také na děti, které se mohou těšit mimo jiné na soutěže o ceny nebo na skákací hrad.

„Koncerty pro posluchače Českého rozhlasu Pardubice se stávají tradicí. Vysokomýtský koncert je již třetím v řadě. Věříme, že i letos si celé odpoledne společně užijeme,“ říká ředitel Českého rozhlasu Pardubice Jiří Kánský.

Tyto koncerty jsou příležitostí pro posluchače, aby se osobně setkali s těmi, které znají z rádia. Na místě budou i rozhlasoví moderátoři a autoři pořadů Alena Zárybnická, Jitka Slezáková, celé odpoledne bude moderovat Petra Beránková spolu s Miroslavem Hrubanem. Program včetně koncertů a zábavy pro děti je zdarma.   (rou)