Turnaj najde své místo před kavárnou Galerie Café Park Pardubice. „Složení týmů bude různorodé - pracovníci sociálních a zdravotních služeb, jejich klienti, dobrovolníci i fanoušci. Pro dobrou náladu zahraje swingový orchestr Banda Di Feste,“ řekla Leona Hovorková ze spolku Péče o duševní zdraví.

Senioři se věnují astronomii

Hlinsko - Seniorské účastnice a účastníci Univerzity třetího věku se ve středu potřetí v tomto semestru scházejí v Městské knihovně Hlinsko, kde absolvují zájmové vysokoškolské studium na téma „Astronomie“. Na první společné videopřednášce se setkali už ve středu 30. srpna, kdy se dozvěděli mnoho zajímavých informací o slunečních hodinách, a nad stejným tématem se sešli i v uplynulém týdnu. Tématem dnešní videopřednášky i přednášky ve středu příštího týdne budou velcí astronomové Evropy.

Středa nabízí pestrý program

Svitavsko - Nebývale pestrá je nabídka kultury a zábavy pro středeční den. Například v Litomyšli lze zajít na květinovou výstavu v zámeckých komnatách, na přednášku o léčbě rakoviny na zámeckém návrší nebo na férový piknik do Klášterních zahrad. Potrápit mozek si mohou návštěvníci Chytrého kvízu v Tyjátru ve Svitavách. V Poličce pokračuje Mime fest a k vidění bude v Tylově domě tentokrát vystoupením světové úrovně. Vystoupení Umbilical Brothers patří k jednomu z vrcholů festivalu.