Od 19 hodin vystoupí pardubická písničkářka Petra Pohanková, střídající akustickou a elektrickou kytaru. Hostem večera bude zpěvačka Martina Panchártková z hradecké skupiny Wait. Hrou na cajon doprovodí hudebnice bubeník Jirka „Písek“ Pešek, působící dříve například v kapele Hello.

Čtení na výstavě

Chrast - Polní žínka Evelínka dnes od 10 hodin v městském muzeu přečte dětem pohádkový příběh z knihy ilustrované Miloslavem Jágrem a poté bude následovat jednoduchá hra, která ověří, jak děti pozorně poslouchaly. Po splnění úkolů dostanou drobné ceny. Součástí programu bude také zkoušení krásných pohádkových kostýmů. Evelínčino čtení je součástí výstavy tvorby Miloslava Jágra, který ilustroval nad 120 knížek, přičemž z veliké části se věnoval tvorbě pro děti.

Tip na výlet: Maměnka vás čeká

Pustevny - Budete-li v Beskydech, neměli byste minout unikátní secesní hotel Maměnka na Pustevnách z roku 1898, jehož autorem je slavný architekt Dušan Sáma Jurkovič. Jeho okolí skýtá množství turistických i cyklistických tras, které vedou na horu Radhošť ke kapli sv. Cyrila a Metoděje, k soše boha Radegasta nebo do okolních měst. V provozu je i v létě dvousedačková lanovka. Hotel Maměnka patří k objektům, na které je zaměřena pozornost projektu Radegast lidem. Pokud získá podporu v hlasování veřejnosti, může obdržet příspěvek na rekonstrukci kotelny a sanaci vlhkého zdiva, bez kterých by nemohl být dále provozován jako ubytovací zařízení. Objekt je chráněnou kulturní památkou.