Zahajovací představení, které od svého uvedení v roce 2016 získalo několik ocenění za režii, libreto i hudbu, vidělo již více než sedm tisíc diváků. Zítra od 18 hodin zámecké nádvoří hostí netradiční zpracování příběhu Romea a Julie a od 21 hodin můžete na rondelu přihlížet setkání Paula a Johna ve hře My dva a Beatles.

V říši hraček vás slunce nespálí

Chrudimsko - Vedra teď kulminují a celodenní pobyt na slunci dnes proto nemusí být právě tím nejúžasnějším zážitkem. Někteří se před srpnovým žárem ukryjí třeba do Toulovcových maštalí, avšak kvůli zchlazení není nutné vyhledávat jen úzké lesní stezky ve stínu skalních velikánů. Příjemné klimatické osvěžení jistě nabídne i návštěva některé z probíhajících výstav. Navštívíte-li třeba Regionální muzeum v Chrudimi, můžete obdivovat výstavu Království hraček sběratelky Aleny Pleslové. 

Smetanův dům rozezní folk-rock

Litomyšl - Středeční večery v Litomyšli patří o prázdninách hudbě. V Nové letní scéně v parku Smetanova domu tentokrát vystoupí folk-rocková kapela Věneband. Místní kapela hraje už téměř patnáct let, a posluchači v melodiích uslyší například housle, trubku, ale i mandolínu. Kromě vlastních písní do jejich repertoáru patří i převzaté skladby nebo lidové písně. Akce Středa, hudby Vám třeba nabízí neobvyklá hudební vystoupení a další takové s kapelou Věneband začíná dnes o půl osmé večer.

Ve středu patří letní kino dětem. Scooby Doo předvede psí kusy

Pardubice - Na své si v Pardubickém letním kině přijdou i děti, středa je již tradičně věnovaná právě nejmladším filmovým fanouškům. Dnes se mohou těšit na známého psího kamaráda Scooby Doa, který se i se svou partou vydává na další bláznivou jízdu. V animovaném filmu Scooby Doo: Shaggyho souboj se vydají vstříc novému dobrodružství, které jim připraví hromadu překvapení. Čeká na ně ale také duch zlého bandity zvaného Fešák Jack, který chce všechny jen vyděsit. Známá banda záhadologů společně se Scooby Doem si dává za úkol zloducha zatknout. Zítra organizátoři vyhoví náročnějším divákům, připravený je romanticko-dramatický snímek Než jsem tě poznala, v němž se zkříží cesty praštěné Lou a na vozíček upoutaného Willa, kteří v tu chvíli však ještě nevědí, že jeden druhého navzájem změní. Promítání začíná ve 21 hodin.