Důležité vítězství vystřílel první útok, uzdravený Jakub Fúzik se trefil třikrát a Ladislav Jindřich přidal dvě branky. V závěru nechybělo mnoho, aby se mezi střelce zapsal také brankář Nimmerrichter.

Česká Třebová – Chrudim 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Fakta – branky a nahrávky: 4. Jindřich (Zadina), 23. Fúzik (Jindřich, Zadina), 27. Fúzik (Jindřich, Zadina), 29. Jindřich (Boruch, Fink), 47. Fúzik (Jindřich, Zadina) – 3. Kišš (Burkoň, Jiří Polák), 27. Haltuch (Novák), 56. Haltuch (Karásek). Rozhodčí: Kukeně, Kolář – Urubčík, Vepřovský. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 692. Stav série: 1:0.
HC Kohouti Česká Třebová: Nimmerrichter – Vondráček, Lesák, Škvor, Veselý, Fink, Boruch – Fúzik, Jindřich, Zadina – Kavalír, Stehno, Pejcha – Zítka, Pelán, Šimončič – Fousek, Schejbal.
HC Chrudim: Ament – Mlejnek, Kalous, Seidler, Burkoň, Budínský, Machač – Kišš, Novák, Jiří Polák – Plch, O. Polák, Dobiáš – Haltuch, Jan Polák, Karásek.

Kohouti se na start série těšili. Na soupeře se vrhli jako hladoví psi. Brzy ovšem zapomněli na zadní vrátka a inkasovali z hole Kišše. Nic to na jejich hře nezanechalo. Výborně hrající první útok přispěchal s odpovědí na chrudimské vedení za 21 sekund, puk pod horní tyč napálil Jindřich. Přesto byli hosté i nadále hodně nebezpeční a třebovský strážce svatyně podržel domácí od další pohromy. „Chrudim byla velice nebezpečná, zejména v první třetině se dostala do několika slibných šancí. Něco jsem pochytal, kluci dobře bránili," hovořil Nimmerrichter.
Jeho spoluhráči v útoku ve druhé třetině nakročili k vítězství. Velkou roli hrál už zmíněný první útok. Po Zadinově přihrávce střílel Jindřich, odražený kotouč dostal do brány důrazný Fúzik. Trojice forwardů v dresu Kohoutů kroužila kolem Amentovy brány a chtěla další kořist. Avšak ještě předtím přišlo laciné vyrovnání Haltucha. Nedělní zabijáci neměli se soupeřem slitování. Vedení na stranu České Třebové strhl Fúzik a po Boruchově přihrávce jej navýšil před polovinou zápasu Jindřich. Skóre 4:2 do druhé sirény vydrželo.

„Soupeř podle očekávání napadal v hloubce našeho obranného pásma. V první třetině nám to dělalo problémy, ve druhém dějství se naše hra zlepšila. Právě v tomto úseku zápasu jsme rozhodli o svém vítězství. Hráčům děkuji za předvedený výkon a také za to, že se nenechali v závěru vyprovokovat k oplácení."
Jaromír Jindřich, trenér HC Kohouti Česká Třebová

Příliš šancí v přesilovkách Kohouti neměli, ale tu klíčovou v 47. minutě proměnili. Jak jinak v tom měla prsty elitní trojice, hattrick zkompletoval Fúzik. „V pátém čtvrtfinálovém utkání s Brodem jsem se trápil, teď jsem si spravil chuť," vyjádřil se po zápase obrovitý útočník. Chrudimští už stačili pouze snížit díky Haltuchovi, jenž využil nepřesného rozhodnutí čárového ohledně zakázaného uvolnění. V závěru hosté zkusili power play, prázdná brána nalákala Lesáka, který minul. Po něm zkusil štěstí i gólman Nimmerrichter, gól mu dopřán také nebyl. „Splnili jsme první dílčí cíl, vyhrát úvodní zápas doma. Chrudim byla nepříjemným protivníkem, podobně jako Havlíčkův Brod velmi dobře bruslí. O výhře jsme rozhodli ve druhé třetině," řekl k zápasu útočník Pavel Pelán. Jeho kolegu Jakuba Pejchu trochu mrzelo, že Nimmerrichter gól nedal. „Soupeř byl nepříjemný, bruslil a hrál tvrdě do těla. Škoda, že Kamil Nimmerrichter nedal těsně před koncem branku, to by byla sranda. Musíme se dobře připravit na druhý zápas v Chrudimi."
Opět se ukázalo, že i diváci jsou pro Kohouty silným motorem. „Cesta za první výhrou nebyla snadná. Soupeř od první třetiny dokazoval, v čem jsou jeho přednosti. Výborně zahrál první útok. Jsem rád, že se střelecky probudil Jakub Fúzik. Poděkování patří fanouškům, kteří svůj tým opět podrželi," vyjádřil se manažer týmu Vladimír Vaněk. (bed, van)