H. Brod B – Česká Třebová 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Fakta – branky a nahrávky: 12. Bušek (Hlídek, Jelínek), 16. Cejpek (Kříž), 22. Cejpek (Szilva, Cejpek), 49. Szilva (Kříž, Hynek), 60. Pecen (Kříž, Kekula) – 10. Stehno (Kavalír), 44. Vondráček (Zítka). Rozhodčí: Hájek – Teplý, Říha. Vyloučení: 2:3, navíc Nimmerrichter (ČT) 10 min. OT. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 157. Stav série: 2:2.
BK Havlíčkův Brod B: Kekula – Kříž, Bancíř, Motl, Suchý, Pecen, Bušek – Cejpek, Hynek, Szilva – Hlídek, Vala, Jelínek – Veverka, Nguyen, Polák.
HC Kohouti Česká Třebová: Nimmerrichter – Vondráček, Lesák, Škvor, Veselý, Fink, Boruch – Schejbal, Jindřich, Zadina – Kavalír, Stehno, Pejcha – Zítka, Pelán, Váně.

Kohouti podlehli ve čtvrtém čtvrtfinále play off krajské ligy v Havlíčkově Brodě 2:5.
Ukazuje se, že ani jasný vládce základní části není nezlomný. Musí se obejít bez několika svých opor a na ledě se to projevuje. Houževnatý protivník po dvou porážkách vstal z mrtvých a psychická výhoda je nyní na jeho straně. „Soupeř výborně bruslí a blokuje naše střely. Kosí nás zranění klíčových hráčů, kteří vždy dokázali rozhodovat zápasy. Vedli jsme 2:0 na zápasy, teď jsme pod dekou. Nedá se nic dělat, musíme to v neděli doma zvládnout. Snad nám v tom pomohou fanoušci," hodnotil zápas smutný kapitán a obránce Václav Lesák.
Desítky diváků přijely i do Brodu a po gólu Stehna se radovaly z vedení. Domácí po chvíli vyrovnali, když velmi rychle využili přesilovku. V 16. minutě otočil skóre po pěkné teči Cejpek, čemuž předcházela individuální chyba.
A právě ty Brodští bez váhání trestali. Stejně tomu bylo i před třetí brankou, kdy ztratil puk Pecha. Následně přišla krutá rána pro Kohouty. Po tvrdém ataku Buška do oblasti hlavy na útočníka Jindřicha všem na lavičce hostí zatrnulo. Výsledek? Domácí bek hrál dál, tahoun hostí rozšířil marodku.
Třebovští se s tím nechtěli smířit. V 44. minutě zvedl prapor Vondráček, jehož střelu si srazil jeden z domácích hokejistů do vlastní branky. Kohouti vycítili šanci, přidali, jenže slibné šance ke gólu nevedly. Definitivně je zlomil čtvrtý gól Szilvy. Hosté se ještě v závěru odhodlali k power play, ale skóre uzavřel střelou do prázdné Pecen. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a ujali se vedení, potom jsme bohužel začali doplácet na hrubé individuální chyby. Soupeři velmi dobře zachytal brankář. Musíme se připravit na neděli, ale nebude to jednoduché. Máme velké problémy s marodkou klíčových hráčů, taková je realita. Chtěl bych požádat všechny slušné a věrné fanoušky, aby nás v neděli přišli povzbudit," hodnotil utkání trenér Kohoutů Jaromír Jindřich, který doufá, že fanoušci budou v neděli šestým hráčem.

Ostrý zákrok na Jindřicha bez trestu
Kabinu Kohoutů navštívila „zubatá". Nebere si servítky. Do zápasu nemohlo naskočit několik opor týmu a během středečního duelu přišli Třebovští o Ladislava Jindřicha. Hráče, který výrazným způsobem táhne mužstvo, poslal na marodku obránce Bušek po nevybíravém zákroku u mantinelu do oblasti hlavy. Třebovský útočník utrpěl otřes mozku a je pravděpodobné, že v rozhodujícím čtvrtfinále bude v neděli v sestavě chybět. Za to brodský bek dostal od rozhodčího Hájka svolení v zápase pokračovat, protože tento zákrok nepochopitelně přehlédl. „Není to výmluva, ale realita. Chybí nám dva nejlepší útočníci Hemský s Vlčkem. Nehraje zraněný Fúzik, citelně chybí další forward Šimončič. Teď jsme zřejmě přišli o Jindřicha, kterého havlíčkobrodský obránce hrubě a beztrestně fauloval. Chápu, že to rozhodčí nemají jednoduché, ale je do nebe volající, jak někteří z nich neumí trestat fauly ohrožující zdraví hráčů. Sudí Hájek je toho jasným důkazem," uvedl manažer týmu Kohoutů Vladimír Vaněk.

(bed, van)