Česká Třebová – Postup se prozatím nekoná. Kohouti první mečbol na ukončení série nevyužili. Hokejisté Havlíčkova Brodu jej odvrátili výhrou na samostatné nájezdy 4:3. Čtvrtfinále krajské ligy bude pokračovat ve středu.

Č. Třebová – H. Brod B 3:4 SN (0:1, 2:1, 1:1)
Fakta – branky a nahrávky: 31. Jindřich (Zadina, Fousek), 35. Pejcha (Stehno), 57. Stehno (Pejcha) – 12. Jelínek (Suchý), 25. Szilva, 43. Nguyen (Holenda), rozhodující nájezd Hlídek. Rozhodčí: Čížek – Padevět, Schaffer. Vyloučení: 8:5, navíc Schejbal (ČT) 5 min. + OK. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 605. Stav série: 2:1.
HC Kohouti Česká Třebová: Nimmerrichter – Vondráček, Lesák, Škvor, Veselý, Fink, Boruch, Veselý – Fousek, Jindřich, Zadina – Kavalír, Stehno, Pejcha – Schejbal, Váně, Zítka – od 27. min. Pelán.
BK Havlíčkův Brod B: Kekula – Kříž, Bancíř, Motl, Suchý, Pecen, Lachman – Cejpek, Hynek, Szilva – Veverka, Holenda, Nguyen – Hlídek, Vala, Jelínek.

Třebovští musí podat výrazně lepší výkon. Protože zejména první třetina nedělního střetnutí byla v jejich podání strašidelná. Hosté se nezalekli a vědomi si toho, že nemají co ztratit, hráli aktivně. Několikrát zaměstnali Nimmerrichtera a na gól si počkali do 12. minuty, kdy v přesilovce pálil přesně Jelínek.
S druhou pohromou přispěchal už ve druhé třetině prudkou ránou Szilva. Kohouti museli něco změnit. Dostali výhodu klasické přesilovky, ale zákrok Kříže na Jindřicha volal po daleko vyšším trestu. Domácí ji nevyužili, ale krátce nato se právě Jindřich šikovnou tečí prosadil.
Utrhla se lavina. Na branku hostí se valil útok za útokem. Drtivý tlak vyústil v několik gólových šancí, ale za záda Kekuly se ocitl pouze puk po Pejchově střele. Brodští nevěděli, kde jim hlava stojí. Nestíhali, ale stav 2:2 do přestávky uhájili.
Pauza Kohoutům uškodila. Z enormního tlaku nezbylo nic. A tak hrubka Borucha opět posadila do sedla hosty. S chutí hrající Nguyen překonal Nimmerrichtera.
Poté se o slovo přihlásil opět rudě vidící Kříž. Nejprve si vyšlápl na Fouska, ale ještě hrozivěji vypadal jeho atak u mantinelu na Stehna. Nezůstalo to bez odezvy. Počíhal si na něj útočník Schejbal a za cenu trestu do konce zápasu jej „sestřelil".
Schylovalo se k napínavé koncovce. Benzín do ohně přilil i rozhodčí. Počínání domácího Kavalíra bylo za hranicí pravidel. Hráč to pochopil a směřoval sám na trestnou lavici, jenže sudí ještě zkřížil ruce nad hlavou, což v tu chvíli nikdo moc nechápal. Trestné střílení Valy gólman Kohoutů chytil a dál držel naději. Do totožné situace se mohl rozjet i Jindřich, evidentní faul na něj rozhodčí vyhodnotil zcela jinak. Kohouti zbraně nesložili a v 57. minutě vyrovnal Stehno.
Poslal duel do prodloužení a následně i do nájezdů. V první sérii uspěl hostující Hlídek, po něm už nikdo a rezerva Brodu si odvezla vítězství. „Hráči zápas ztratili v hlavách, svým přístupem k zápasu. Náš výkon v první třetině byl snad vůbec nejhorší v této sezoně. Dvoubrankový náskok dobře a chytře hrajícího soupeře jsme dokázali vymazat, pak přišla chyba v úvodu závěrečné třetiny. Opět jsme stihli srovnat. Samostatné nájezdy je loterie. Naše disciplína byla špatná," komentoval zápas trenér Kohoutů Jaromír Jindřich.
Trenér Havlíčkova Brodu Aleš Kraučuk byl s výkonem mužstva spokojený. „Proti silnému soupeři jsme předvedli velmi dobrý výkon, v naší sestavě se objevilo několik dalších mladých kluků z dorostu. Zdálo se mi, že někteří hráči České Třebové psychicky nezvládali vyhrocené situace, nechali se zbytečně vylučovat. Těšíme se na další zápas." (bed, van)