Nestalo se jim to poprvé. Podobný kolaps předvedli při utkáních v Chotěboři a Hlinsku. Ve Světlé nad Sázavou se situace opakovala. Choceňský Spartak ukořistil čtvrtou výhru na ledě Poličky.

HC Světlá nad Sázavou – HC Kohouti Česká Třebová 3:2 (0:1, 1:1, 2:1)
Branky: 24. Jakub Doležal, 58. Jakub Doležal (Blažek), 60. P. Včela (Žák) – 5. Šula (Fischer, Schejbal), 52. Šula (Jindřich, Fink). Rozhodčí: Prchal – Teplý, Plch. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Oslabení: 0:1. Diváci: 248. Česká Třebová: Nimmerrichter – Škvor, Poskočil, Lesák, Fink, Hercig, Váně – Hemský, Vlček, Zadina – Schejbal, Jindřich, Fischer – Zítka, Šula, Markl.

Zápas přitom začal lépe pro Kohouty. V 5. minutě prošel Šula snadno mezi dvěma obránci a perfektně provedeným blafákem nedal brankáři Koubskému šanci – 0:1. Další možnost měl Fischer, nicméně v dobré pozici ještě hledal svého spoluhráče. Domácí si gólovou šanci připravili v 18. minutě, třebovský Nimmerrichter P. Včelu vychytal.
Nastolený trend ze závěru třetiny pokračoval i ve druhém dějství. Světlá zlepšila pohyb a také důraz, což vedlo až k vyrovnání. Váhání hostí v rozehrávce potrestal důrazný Jakub Doležal. Vzápětí Třebovští chybovali znovu a mohli děkovat Blažkovi, že tutovku zahodil. Před polovinou střetnutí hráli hosté přesilovou hru, soupeře sice uzamkli v jeho třetině, ale za celou dobu pořádně nevystřelili. Mnohem hůře jim naopak bylo po faulu Markla, kdy je podržel Nimmerrichter. Ten se vyznamenal zejména v 37. minutě, kdy zlikvidoval velkou šanci Šudomy s Blažkem. V závěru druhé třetiny mohli Kohouti strhnout vedení na svoji stranu, jenže faulovaný Fischer nařízené trestné střílení neproměnil.
Do hry se zapojil na posledních dvacet minut světelský Žák. Tento aspekt měl na domácí hokejisty blahodárný vliv. Hned připravil šanci Křišťanovi, jemuž nedovolil skórovat Nimmerrichter. Kohouti byli zatlačeni do defenzivy a trvalo dlouho než se z ní dostali. Zavelel k tomu Fischer, když jeho přihrávku tečoval šikovně Jindřich, puk se odrazil od horní tyče, dojíždějící Schejbal jej do branky nedotlačil.
Poté putoval na trestnou lavici Vlček, ale byli to právě hosté, kteří se radovali z branky. Při nájezdu dvou na jednoho přihrál Jindřich přesně Šulovi, který potvrdil, že koncovku umí – 1:2. V pokračující přesilovce nic Světlá nepředvedla. V závěru vyrovnaného utkání Kohouti propadli. Znovu se dostali do přečíslení, ale finální přihrávka nevyšla, domácí okamžitě otočili a vydařený brejk zakončil Jakub Doležal – 2:2. Do konce chyběly dvě minuty. Remíza ale Světlé nestačila, hráči létali po ledě, Třebovští na rychlost nenašli odpověď a pykali. O zisku tří bodů rozhodli domácí v čase 59:23, vítěznou branku vstřelil P. Včela.

HC Spartak Polička – HC Spartak Choceň 4:6 (2:2, 0:2, 2:2)
Branky: 4. Musil, 16. Gregar (Vápeník, Pazourek), 58. Zobač (Boháček, Dvořák), 59. Pazourek (Musil) – 1. L. Pilař (Řezníček), 5. Řezníček (T. Prachař, Vacek), 37. Řezníček (Krejza, L. Pilař), 38. Křečan (Mäki, Šejba), 51. Knytl (Krejza, Pochobradský), 56. T. Prachař (Mäki, Řezníček). Rozhodčí: Rulíček – Málek, Souček. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 305. Choceň: Bernart – Novák, Jehlička, Vyskočil, Vacek, L. Pilař, Fikejz – Křečan, Šejba, T. Prachař, M. Pilař, Krejza, Král, Pochobradský, Mäki, Knytl, Řezníček.

Sotva hlasatel dočetl soupisky, už musel oznámit jméno prvního střelce. Choceňský L. Pilař na nic nečekal a poslal hosty do vedení po několika sekundách hry. Na vyrovnání nečekali domácí dlouho, chvilkovou nepřítomnost Bernarta v bráně využil Musil. Avšak choceňský Spartak si vzal náskok zpět, když Řezníček zakončil rychlý protiútok. To bylo na dlouho vše, protože na hokejky hráčů se vkradla nepřesnost. Polička hledala recept na překonání obrany, ve zbytku třetiny byla lepším týmem a Gregar jí zajistil vyrovnání.
Chocni ztěžkly nohy a čelila tlaku, jež byl umocněn přesilovkou. V této fázi byl domácí Spartak u všeho, gólman Opršal se mohl v klidu opřít o tyčku. Hosty dostala zpět do hry zjednodušená hra a brejky. Důležitým momentem byl gól Řezníčka, když s kolegy v útoku zúročil přesilovku. Nápor Poličky se v tu chvíli rozplynul a její kombinace dostala výrazné trhliny. Šancí měla Choceň pomálu, ale zato vysokou produktivitu. Po nastřelené tyči se ujal poloblafák Michala Křečana – 2:4.
Choceň vstupovala do poslední části v oslabení. Jasným cílem bylo udržet domácí na uzdě a nepustit je do vážnějších šancí. Taktiku se choceňským hráčům dařilo plnit a když devět minut před koncem zápasu Jakub Knytl dával pátý gól, zdálo se vše jasné. O to víc, když na rozdíl čtyř branek zvyšoval T. Prachař.
Přesto si hosté neodpustili výpadek, během jedné minuty Polička vsítila dva góly a ještě se čekaly dramatické chvilky. Oddechový čas byl na místě. Domácí následně sáhli k power play, avšak výsledek už se nezměnil. Utkání bylo rozhodnuto. Diváci se ještě dostali do varu při bitce Cika a Řezníčka. (bed, van, při)