Orlickoústecko – Tři kluby regionu se zapojily do celorepublikové akce Týden hokeje. Choceň, Lanškroun a Česká Třebová chtějí do svých řad nalákat nové mladé adepty, z nichž by chtěly vychovat hokejisty.
Série sportovních akcí je pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče. Jedná se o akce, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.
Jako první se do akce zapojili v Chocni, kde se registrovalo 37 dětí, kteří strávili na ledě 50 minut. Den nato si děti užily plno zábavy i na ledě v hale Bóži Modrého v Lanš-krouně. Přítomným byla předvedena ukázka tréninkové jednotky nejmenších dětí, noví zájemci, kterých přišlo osmnáct, si posléze sami vyzkoušeli, jak takový trénink vypadá. Do třetice se akce uskutečnila v České Třebové, kde si ji pod křídla vzal mládežnický oddíl TJ Lokomotiva. „V rámci programu se děti a jejich rodiče seznámili s mládežnickým ledním hokejem hodně zblízka a to nejen programem v zázemí klubu či při zhlédnutí komentovaného ukázkového tréninku nejmenších hokejistů na ledové ploše. Samy děti si nakonec mohly vyzkoušet své bruslařské dovednosti při cvičeních na stanovišti, či okusit minihokej v zapůjčené hokejové výstroji a navíc v národních dresech, které obdržely jako dárek při prezentaci na akci. Bylo to celkem vydařené sportovní odpoledne, kterého se zúčastnilo bezmála čtyřicet dětí," zhodnotil akci předseda klubu Stanislav Ruda.