Spartak vyhrál i druhé utkání v sérii s Litomyšlí a pokud v neděli zdolá svého soupeře znovu, je v semifinále.
Hodně blízko jsou i Kohouti, rovněž vedou 2:0 a rozhodnout mohou na ledě Moravské Třebové.
Odveta bude hodně bouřlivá. Může za to zákrok útočníka Aulehly na obránce Kohoutů Lesáka, po jehož zákeřném faulu skončil v nemocnici.

HC Litomyšl – HC Spartak Choceň 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Branky a asistence: 34. M. Švec – 17. Bessonov (Krejza, L. Pilař), 22. Voříšek (L. Pilař, Krejza), 34. Krejza (L. Pilař, Voříšek), 51. Fišer (P. Prachař, T. Prachař), 52. Pochobradský (Vyskočil, L. Pilař). Rozhodčí: Prchal – Schaffer, Špulák. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 652. Stav série: 0:2. Litomyšl: Kalousek – Lustyk, Kosejk, Skalník, Ondráček, Vondráček, Voříšek, Pachl – Dospěl, Dvořák, Pavlák, Fajfr, M. Švec, Š. Švec, Hynek, Jankovský, Uhlíř, Ropek, Vomočil. Choceň: Sajdl – Bessonov, Novák, Voříšek, Vyskočil, Kopsa, Jehlička – P. Prachař, T. Prachař, Fišer, L. Pilař, Pochobradský, Krejza, Král, Křečan, Knytl.

Podruhé v play off, počtvrté v sezoně a opět vítězně. Jde to jako po másle.
Choceň na ledě dominovala a po zásluze vede v sérii 2:0.
Spartak hýřil pohybem a bylo jasně vidět, že má jediný cíl. Z prvních několika možností se žádná střela neujala. Hosté v polovině třetiny trochu polevili a hned to bylo znát. V době, kdy zbývalo do konce úvodní dvacetiminutovky pět minut, dostali hosté výhodu druhé a zároveň poslední přesilovky. Jak s ní naložit, ukázal Ilya Bessonov, když vymetl „víko" Kalouskovy svatyně – 0:1.
Rovněž povedenou ránou se prezentoval další obránce Voříšek, jehož projektil od modré zastavila až síť. To běžela 22. minuta a Choceň měla v zádech nadějný náskok. Litomyšl měla šancí poskrovnu a pokud nějaké, tak Sajdl byl pevný jako skála. Změnu skóre a jedinou radost pro domácí barvy přinesla 34. minuta, z dorážky se prosadil M. Švec. Ovace na tribunách ještě nestihly ani doznít, když našlápl třetí útok a nahození tečoval mezi betony Kalouska Krejza – 1:3. Rázem bylo ticho v táboře Litomyšle a „humbuk" na východní tribuně.
Silnou zbraní měly být přesilovky Litomyšle. Ovšem ve čtvrtfinále se to říci nedá. A ani ve středu tomu nebylo jinak. Na sklonku druhé třetiny domácí neuspěli a zmar podepsali i ve třetí třetině.
V ní měla obě mužstva několik šancí. Za domácí M. Švec a Lustyk, za hosty L. Pilař, Fišer a Král trefil tyč. O výsledku rozhodly dva slepené góly v 51. a 52. minutě. Nejprve se prosadil Fišer a na 5:1 pro Spartak zvýšil Pochobradský.

HC Kohouti Česká Třebová – HC Slovan Moravská Třebová 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a asistence: 12. Dítě (Pelán), 24. Fousek (Jindřich, Zadina), 32. Pelán (Dítě), 60. Hemský – 22. Aulehla (Vondra), 60. Řehulka (Kvapil). Rozhodčí: Rulíček – Sliacký, Budínský. Vyloučení: 5:5, navíc Aulehla 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 564. Stav série: 2:0. Česká Třebová: Nimmerrichter – Poskočil, Matys, Poul, Řehák, Krejnus, Lesák, Popler – Pelán, Janda, Dítě – Zadina, Jindřich, Fousek – Hemský, Vlček, Fúzik. Moravská Třebová: Kyša – Kvapil, Kutmon, Rosendorf, Vondra, Kršňák – Muselík, Čikl, Řehulka – Schneider, Kučera, Aulehla – Prokop, Schejbal, Koranda.

Potvrdit výhru, vést 2:0 na zápasy, dostat soupeře pod tlak a mít navrch. Všechny aspekty hrají České Třebové do karet.
Rekordní návštěva v sezoně (564 diváků) sledovala dramatické utkání.
Gólman Kyša byl od prvních minut v permanenci. Na straně druhé pak vytasil skvělý zákrok i českotřebovský fantom proti gólovce Muselíka. Fanoušci si prvně zařvali gól v 12. minutě a hodně tleskali Pelánovi, který připravil puk pro Dítě – 1:0. Domácí měli ještě v průběhu první třetiny dvě přesilovky, skóre se neměnilo, a to ani na druhém konci hřiště při přesilovce hostí.
Slovan pokračující početní výhodu nezužitkoval ani v úvodu druhé třetiny, moc mu to vadit nemuselo, neboť v 22. minutě domácí propadli a rychlý kontr přinesl vyrovnání – 1:1. Sebevědomí Kohoutů se neotřáslo. Naopak se zvýšilo, když Zadina o chvíli později strhl vedení na stranu domácích a po polovině zápasu přidal třetí trefu z otočky Pelán.

Zkrat, frustrace, zákeřnost

Všechny výrazy se dají použít k jménu útočníka Aulehly, neboť to, co předvedl, na úroveň krajské ligy a vůbec hokejové kolbiště nepatří. Obecně se ví, že je to výborný hokejista, ale zákrok na obránce Lesáka si mohl odpustit. Českotřebovský hokejista po jeho úderu do oblasti hlavy a krku dlouho ležel na ledě a byl převezen do nemocnice. Zbytek třetiny byl pochopitelně hodně nervózní.
Rozhodnout mohli domácí na začátku třetího dějství. Přesilovka pět na tři k tomu vybízela, ovšem provedení oku diváka ani trenéra nelahodilo. Velké drama přišlo v samotném závěru duelu. Slovanu se podařilo v 60. minutě v přesilovce a při power play vsítit kontaktní branku. Hosté si vzali oddechový čas a všechny síly vrhli do útoku. Šest sekund před koncem trefil prázdnou branku Hemský a bylo vymalováno.

(bed, van, mš)