Před sezonou otevřeně prohlásil, že si přeje vítězství hokejistů České Třebové v krajské lize Pardubického kraje.

Nebylo divu. Společnost, které šéfuje, je titulárním partnerem hokejového klubu.

Kohouti zadaný úkol tak docela nesplnili, až pátý finálový zápas rozhodl o tom, že budou stříbrní. Generální ředitel Rieter CZ Jan Lustyk vzal druhé místo s nadhledem.

Jste zklamaný nebo u vás převládá spíše spokojenost?
Přál jsem si pochopitelně šťastný konec. Už pro to, že jsme dokázali ve finále srovnat krok a měli k dobru domácí prostředí v rozhodujícím pátém utkání. Faktem je, že Světlá nad Sázavou zvládla tento zápas lépe a vyhrála zaslouženě. Myslím, že pro Kohouty je finálová účast úspěchem, i když v mých očích byl cíl splněn na pětaosmdesát procent. Přesto samozřejmě hráčům a členům realizačního týmu v čele s trenérem Jaromírem Jindřichem děkuji za kvalitní práci.

Souhlasíte s názorem, že ve finále zvítězil zkušenější a šťastnější tým?
Ano, Světlá má zkušené mužstvo, jehož kostra spolu hraje šest, sedm let. Je tam řada hokejistů, kteří hráli druhou ligu a kteří čtyřikrát vyhráli krajskou ligu. Kohouti existují teprve čtyři sezony. Rád bych připomenul, že jsme měli velké problémy s marodkou. Útočník Petr Vlček skončil kvůli zlomenině nohy v polovině prosince loňského roku, v play off nemohl hrát naplno Marek Hemský. Zranění potkala řadu dalších hráčů. Několik týdnů nebo dokonce měsíců nám chyběli útočníci Patrik Stehno, Michael Šimončič, Jakub Fúzik a Pavel Pelán, do pátého finálového zápasu nemohl nastoupit obránce Václav Lesák.

Jistě vás těší, že Kohouti suverénním způsobem ovládli soutěž v návštěvnosti. Tři finálové zápasy navštívilo v České Třebové v průměru přes jeden tisíc diváků, na ten rozhodující se přišlo podívat 1 316 fanoušků…
To jsou krásná čísla, všem divákům moc děkujeme. I s tímto záměrem jsme do hokeje vstupovali, společnost Rieter CZ chce být spojována s úspěšnými. Hokejový klub HC Kohouti Česká Třebová je úspěšný. Nejen svými výsledky na ledě, ale i zájmem fanoušků. S tím úzce souvisí organizace a prezentace klubu. Tady musím jmenovat manažera klubu Vladimíra Vaňka, jenž pro klub odvádí neuvěřitelnou práci. Věřím, že si všichni hráči uvědomují, jaké podmínky a servis jim právě on vytváří. Někdy dost dobře nechápu, jak stihne být na všech trénincích a zápasech, o nichž vzápětí informuje fanoušky na super aktuálních webových stránkách. To nemluvím o jednáních se sponzory, s dodavateli hokejové výzbroje a podobně.

Řada lidí včetně předsedy krajského svazu ledního hokeje Vladimíra Martince si pochvalovala, že rozhodující finálový zápas měl velmi důstojnou atmosféru.
Myslím, že to ještě ve větší míře platilo o prvním finálovém utkání. V úvodu zazněla česká státní hymna, poté jsme předáním věcného daru ocenili gesto fair play hráče Světlé Radima Křišťana z předcházejícího lednového střetnutí. Ano, pátý finálový zápas jsme zvládli s grácií. Krásnou atmosféru podtrhl přestávkový program, vyhlášení nejlepších hráčů zápasu, jako vždy výborná hlasatelka Magda Peterková. Bezpečnosti zápasu prospělo vydatné posílení pořadatelské služby, to bylo velmi rozumné rozhodnutí. V České Třebové se na hokeji zkrátka dělají nadstandardní věci, které na jiných zimních stadionech v krajské lize neuvidíte.

Doba bronzová skončila, Kohouti mají stříbro. Co plánujete v příští sezoně?
Nejdříve musíme oslavit stříbrný úspěch, ocenit nejlepší hráče a poděkovat všem, kteří se na úspěchu posíleli. Pozitivní je, že máme stále co zlepšovat. Příště to musí být první místo, jinak to nevidím.