Pokud by to šlapalo tak, jako tomu bylo v posledním týdnu, nikdo by se nezlobil. Diváky počínaje, vedení klubu konče. Jiskra se zásluhou tří vítězství posunula v tabulce do jejího popředí, což, upřímně, čekal jen ten nejvěrnější fanoušek.

Jenže Ústečtí se rychle oklepali z prvních dvou porážek a v dalších třech ztratili pouze bod v Zápech.

Rázem jasně dali najevo, že nebudou za otloukánky, že se s nimi musí počítat, a že neřekli poslední slovo.

I přesto je ale třeba krotit přehnaný optimismus, sezona je stále na svém začátku.

Jiskra Ústí nad Orlicí - Brozany 2:1

Divákům se třetí liga líbí. Odrazilo se to na návštěvách, protože znovu jich přišlo velké množství, aby povzbudili hráče na hrací ploše. V první půli a zkraje druhého poločasu viděli výborný fotbal, jak prozradil sekretář klubu Jan Skácel.

Jiskra začala s velkou chutí a hned v první minutě otestoval gólmana ránou z voleje Opina. Za aktivitu byli domácí odměněni vedoucím gólem v minutě deváté. Akci táhl na pravé straně Smejkal, jež poslal míč před bránu, kam si naběhl Vaňous a rozvlnil síť.

Poté ale domácí polevili. Brozany se dostaly do hry a sahaly po vyrovnání. Ve skrumáži před bránou se míč odrážel naštěstí pro Jiskru správným směrem. Po další standardce byli hosté znovu blízko, jenže na brankové čáře zastoupil Krátkého Coufal.

A tak podruhé udeřili Ústečtí minutu před koncem poločasu. Před vápnem byl faulován Smejkal, což byl signál pro skvělého střelce přímých kopů Zdeňka Vaňouse. Kapitán své pověsti dostál a druhým gólem navýšil náskok. Přesto nebyl trenér Chudý příliš spokojen. „O poločase jsme nabádali hráče, aby se zlepšili ve všech směrech,“ uvedl.

Jenže to se nepodařilo. Náročný týden se podepsal na tom, že hráčům docházely síly. Gólman Krátký tak musel být stále na pozoru. Ústečtí odolávali a závěr byl zcela v režii Brozan. A přišla situace, kterou už nikdo v Ústí nechtěl vidět. Takřka totožný gól jako v zápase s Jirny. Gólman Krátký zase napálil míč do blokujícího hráče, od něhož se dostal do sítě. Hosté ještě přitopili pod kotlem. Tři minuty před koncem mělo Ústí velký kus štěstí, když míč po Walterově střele minul branku o milimetry.

Jiskra vytěžila maximum, má tři body. „Z mého pohledu panuje velká spokojenost se ziskem tří bodů, ale jsem si dobře vědom, že náš výkon nebyl zdaleka optimální.