Enormnímu zájmu klubů z vyšších soutěží o hráče se nedalo odolat, a tak bylo otázkou, jak si s novou výzvou poradí v Chocni v novém ročníku.
Trenér EVŽEN KOPECKÝ tehdy říkal: „Vzhledem k odchodům našich top hráčů bychom chtěli především opět vytvořit dobrou partu, navázat na atraktivní způsob hry a pokusit se hrát v horní polovině tabulky."
Podle tipu Deníku měla Agria skončit na pátém místě.
A výsledek?
Nespletli jsme se.
Do jarní části půjde Choceň jen s minimální ztrátou na čelo tabulky.

Evžen KopeckýJste spokojen s vystoupením vašeho týmu v podzimní části krajského přeboru?
Já osobně beru toto umístění vzhledem k oslabení kádru a zdravotním problémům, které nás potkaly, za úspěšné. Herní kvalita nám tam občas pokulhávala, ale vše kluci doháněli nasazením a poctivým přístupem, který nechyběl ani v prohraných utkáních.

Soutěž je v letošním ročníku vyrovnaná. Celky na třetím až desátém místě dělí pět bodů, což slibuje zajímavé jaro.
Ano, soutěž je vyrovnaná a asi i na jaře bude. V dnešní době je to ale také o ekonomice klubu. Ti, kteří budou po této stránce silní, si budou moci dovolit posílit a budou moci v tabulce stoupat výše.

Skončili jste na pátém místě. To k zahození po podzimu není i vzhledem k tomu, jak jste válčili se zraněními, viďte?
Budu se opakovat – je to, myslím, úspěch, který ale stál hráče spoustu úsilí a mě osobně nervů.

Přesto prostor na zlepšení je, souhlasíte?
Prostor na zlepšení existuje vždy. V našem kádru to je především produktivita, která nebyla na takové výši, jak bychom si představovali, ale zase s ohledem na úzký a mladý kádr to tak špatné nebylo.

V průběhu podzimu zaujalo angažování Vondry, k němuž jste sáhli, a jak se zdá, byl to „majstrštik"…
Pojí nás dlouhodobé přátelství a podobný pohled na fotbal. On byl jediný, který mě přes rizika, která tam byla, neodmítl a šel do toho. Proto mu musím ještě jednou za Choceň veřejně poděkovat. To, že se to povedlo, je ale také dílo spoluhráčů, kteří mu ty šance připravovali, a proto bych na ně nerad zapomněl.

Musel jste přemlouvat vedení, aby ho klub přivedl, nebo vám zkrátka věřili, že právě on mužstvu pomůže svými zkušenostmi?
Byli jsme v takové situaci, kdy jsem nevěděl, jestli nás bude na zápas jedenáct. Z toho vyplývá, že vedení klubu pochopilo vážnost situace a s angažováním nebyl žádný problém.

On to vlastně ukázal hned v prvním startu, kdy zaznamenal dva góly, ale proto jste si ho nepřivedl, že? Počítáte s ním i na jaro?
Když to trochu shrnu, byl takové pojítko mezi mužstvem a trenérem, že přidal branky, to byla taková třešnička na dortu a myslím, že mu to každý přál. Vůči týmu by ale nebylo vhodné bavit se pouze o něm, byla to většinou týmová práce a co bude na jaře, to se uvidí.

Do zápasového zatížení se zapojilo několik mladých hráčů. Jste s nimi spokojen? Využili svou šanci?
To beru jako největší pozitivum. Ti kluci, kteří se zapojili, dostávali čím dál více prostoru, až se stali závěrem podzimu platnými hráči základní sestavy.

Prosinec byl měsícem na to poohlížet se po možných posilách před startem zimní přípravy. Bude Choceň aktivní v tomto směru?
Rozhodl jsem se z osobních důvodů přerušit trenérskou činnost a tím pádem na tuto otázku nemohu odpovědět. Vím ale, že bude nutné minimálně kádr rozšířit.

Jakou podobu bude mít ona zmíněná zimní příprava?
Tato otázka musí směřovat na vedení a nebo nového trenéra.