Česká Třebová – Osa týmu zůstala, starší hráči tvoří jádro a k tomu trenér PETR PRAŽÁK „přilepil" mládí. Avšak jak se mění doba, mění se i přístup hráčů, kteří by na začátku etapy v dospělém fotbale měli hltat pokyny od svých zkušenějších kolegů. Podle slov trenéra na tom budou muset před jarní částí v mužstvu zapracovat.

Jak hodnotíte vystoupení mužstva v podzimní části sezony?
Musím být objektivní a vzhledem k vývoji (zranění, vyrovnanost soutěže, pozn. red.) jsme, ať v pozitivním nebo negativním směru, zaslouženě ve středu tabulky krajského přeboru.

Co chybělo k tomu, aby umístění v tabulce bylo lepší?
Naše výkony nebyly stabilní. Dokázali jsme odehrát dobrá utkání, ale i velice špatná. Výkon ovlivňuje několik faktorů. Pro nás tím největším byla zranění. Prakticky jsme neodehráli dva zápasy po sobě ve stejné sestavě.

Kde hledat pozitiva a na čem je potřeba dále pracovat?
Tým se mění a prochází generační výměnou. Příležitost dostávají mladí hráči. Celý podzim byli v základní sestavě dva dorostenci. Tím nás však čeká daleko větší práce na týmovosti, odpovědnosti a připravenosti na utkání. Mladí hráči jsou přístupem trochu jinde, než bývalo dříve. Pro mě a starší osu týmu je to jeden z hlavních úkolů.

Co vás jako trenéra nejvíce překvapilo v krajském přeboru?
Slatiňany a Holice mají nejvyrovnanější výkony po celou sezonu a málo kdy umožní soupeři bodovat. Ostatní mužstva jsou velice vyrovnaná a poslední může porazit třetího. Pro diváka je to určitě dobře.

Kdy se vrhnete na zimní přípravu a jakým stylem bude probíhat?
Po zimní pauze se sejdeme 13. ledna. Tréninkové jednotky budou třikrát týdně. První přípravné utkání sehrajeme 21. ledna v Ústí s lídrem divize C. V dalších šesti víkendech se utkáme postupně s Lanškrounem, Slávií Hradec Králové, Rychnovem nad Kněžnou, Novými Sady, Boskovicemi, Novým Hradcem.