Jako farma Hradce Králové využili i hradecké hráče, kterých se na trávníku objevila většina, z Hlavických nastoupili pouze čtyři kmenoví hráči.

Hlavice - Letohrad 1:2 (0:1)

V úvodu zápasu se hrála vyrovnaná partie s mírnou převahou Letohradu. Oběma mužstvům překážel v přesné kombinaci nerovný terén. Rozhodující pro vývoj zápasu byla 17. minuta. V ní viděl červenou kartu domácí Petrášek. Ten nedovoleně zastavil unikajícího Kulhánka, který by jinak šel sám na domácího brankáře. Od tohoto momentu byli hosté v 1. poločase lepším týmem. Ve 24. minutě vyslal na domácí branku nebezpečnou střelu Bíro. Ve 29. minutě se ve vápně uvolnil Brendl, ale neposlušný míč mu v poslední chvíli ukopli domácí obránci. Ve 34. minutě se v brance Hlavice vyznamenal reprezentační brankář do 21 let Koubek, který nejprve vyrazil jedovatou střelu Bíra a následně Vukadinovičovu střelu vyrazil na roh. Ve 40. minutě ideálně našel Vukadinovič volného Nadrchala, ale ten netrefil opuštěnou bránu domácích. Ve 43. minutě se poprvé měnilo skóre zápasu. Ostrý centr Kaila tečoval neobsazený Novotný a Letohrad se před koncem prvního poločasu ujal vedení.

Ve druhém poločase začali „kousat“ i domácí. Ve 48. minutě se před Kykalem objevil Voltr, ale jeho zakončení bylo nepřesné. Byli to ale znovu Letohradští, kdo měnili skóre v 53. minutě se po přihrávce od Nadrchala prosadil Novotný. O pár minut později mohli Letohradští přidat i třetí branku, z přečíslení čtyři na dva ale nic nevytěžili. V 78. minutě zdramatizoval zápas domácí Malinský. Nejprve obešel tři obránce soupeře, pak ho ovšem zastavil faul Bíra v pokutovém území. Sám faulovaný hráč penaltu s přehledem proměnil a domácí snížili na 1:2. V závěru zápasu hosté přestáli tlak domácích a zaslouženě se radovali z důležitého vítězství.(mh)

V sobotu s Kladnem

Další důležité utkání čeká letohradský tým v sobotu, kdy na vlastním trávníku přivítá celek Kladna. Po úspěchu v Hlavici by si rádi svěřenci trenéra Jaroslava Veselého připsali další potřebné body. Kouč před utkáním Orlickému deníku řekl: „Jak už jsem uvedl, po těžkých soupeřích nás čekají zápasy pravdy. Jeden jsme zvládli, samozřejmě nás čeká další neméně těžký. Podle mých informací proběhla u kladenského týmu výměna trenéra, což sebou samozřejmě nese změny personální i systémové. Kladno jsem několikrát viděl a měl jsem představu, co hraje, teď to ale bude trochu otazník. Nový trenér může změnit víc věcí. Nic to ale nemění na tom, že se musíme snažit uspět. Byl bych rád, kdybychom navázali na bojovnost a nasazení, které jsme prezentovali v Hlavici, a přidali i fotbalovou kvalitu.“

Jak trenér Letohradu dodal, nálada v týmu je dobrá, problémy nejsou ani se sestavou. „Budu taky moc rád, když nás přijdou podpořit fanoušci, hráči je potřebují. Ještě není zdaleka nic ztraceno, zbývá dost kol a bodový rozestup se snížil. A my chceme udělat vše pro to, abychom se zachránili,“ prohlásil Jaroslav Veselý.

Zápas začíná na letohradském stadionu v 17 hodin. (ký)