Dobříkov hostil Moravany, které týden před tím vyběhly s Českou Třebovou. V řeži o záchranářské body ale nechaly bojovnost ve vlaku a sok je seřezal (5:1).

Hned tři duely se protáhly do penaltové prodloužené. Ve dvou případech se radovali domácí. Česká Třebová po remíze 1:1 porazila 5:4 chrudimské béčko a Moravská Třebová po bezbrankové plichtě 4:2 Litomyšl. Naopak do sestupových vod namočená Třemošnice přepustila bod navíc Lanškrounu (1:1 a 7:8 na p.k.).

Parádní týden prožil Heřmanův Městec. Nejdříve porazil v dohrávce Hlinsko a poté tonoucí Žamberk. V obou případech 1:0 a poskočil na třetí příčku. Ze tříbodové výhry se veselí také ve Slatiňanech, které udolaly Svitavy (2:1). Choceň doma podlehla 0:1 Holicím a stejným výsledkem Hlinsko skolilo doma Poličku.

Výrok kola

„Odehráli jsme nejlepší utkání jara. Když ale nedáme ani penaltu, nemůžeme se ničemu divit…“
(Evžen Kopecký, trenér Žamberku)

Událost kola

Bůžek není člověk, Bůžek je bůh! S novým popěvkem na rtech odcházeli ze hřiště fanoušci Dobříkova. Domácí hráč počastoval Moravany hattrickem.

Zklamání kola

Takhle soutěž neudrží! Moravany vcelku zadarmo přenechaly další tolik potřebné body svému přímému konkurentu v záchranářských bojích.

Ilustrační foto.
Krajský přebor: Dobříkov velebí Bůžka, třemi góly zajistil body