Jednak přijel v nejsilnějším složení a předvedl, proč kraluje tabulce. Domácí mu nebyli odevzdanými soupeři, ale jakmile udělali třeba jen drobnou chybu někde ve středu pole, byli za ní ihned krutě potrestáni, neboť proti výbornému přechodu soupeře do protiútoku neměli protizbraň. Výsledek 0:5 je z pohledu Poličky asi krutý, ale fotbal se neptá po spravedlnosti, nýbrž po kvalitě, a tu předvedl favorit v klíčových situacích měrou vrchovatou.

Přímý duel o přední pozice svedli hráči Holic a chrudimské rezervy, leč z předpokládané napínavé partie nebylo téměř nic. Vlastně bylo, ale tak maximálně v prvním poločase. Po přestávce se otěží hry rázně chopili domácí a převahu demonstrovali třemi zásahy. Druhý post si nadále drží Třemošnice, která se rychle oklepala z vysoké porážky z minulého týdne a porazila Moravskou Třebovou. Vyrovnané klání rozhodla větší dravost a pohotovost domácích fotbalistů v šestnáctce. Hostující Slovan byl snad častěji na míči, jeho útočné snažení ale končilo u vápna.

Bezproblémové vítězství si připsaly Libišany a také drží kontakt s popředím tabulky. Proti Heřmanovu Městci to byla jen otázka výše skóre. Podobně jako v České Třebové, kde domácí neměli příliš mnoho práce se zdoláním nevýrazné Přelouče. Dlouho zřejmě museli diváci na choceňském Parapleti vzpomínat, kdy naposledy viděli v podání hráčů Agria šest vstřelených branek. Tým, jehož ofenziva patří od začátku sezony k nejhorším v soutěži, se zničehonic probral a odnesly to Svitavy, které jen potvrdily, že se jim tuze přestalo dařit.

V podpalubí si výhrou nad Hlinskem pomohly Moravany, když využily faktu, že soupeř hrál druhý poločas v deseti. I tak byl ovšem v těchto fázích nebezpečný a domácí si oddechli teprve po pojišťující brance v samotném závěru. Poslední Dolní Újezd sehrál se Žamberkem bezgólové, ale nikoli nezajímavé střetnutí okořeněné dlouhým rozstřelem, v němž byli lepší hosté.

Událost kola

Nevídané věci se děly v Chocni. Málokdo dokáže pochopit, jak se mohlo stát, že právě Agria nasázela do svitavské sítě šest „kusů". Kdo by to řekl…

Zklamání kola

Vysoké porážky ohrožených mužstev Přelouče a Heřmanova Městce, byť na hřištích zdatných soupeřů, jim v bojích o záchranu rozhodně nepomohou.

Výrok kola

„Slatiňany jsou týmem, který v současné době a v sestavě, v jaké přijel do Poličky, nemá konkurenci."
(Michal Kozel, trenér Poličky)