V sedmi případech to vyšlo na sto procent, čest hostujících mužstev zachránil Lanškroun, který uhrál bezbrankovou remízu v jinak kvalitním mači na půdě moravskotřebovského Slovanu. Prohrál až na penalty.

Více toho návštěvníci neposbírali.

A mnohdy neměli nárok. Jako v případě chrudimské rezervy. S ní si Holice pohrály. Hosté přijeli s mladým týmem, jemuž udělili zkušení hráči Holic fotbalovou lekci. „Podali jsme naprosto skvělý výkon,“ začal své hodnocení asistent trenéra vítězného týmu Václav Velinský. „Soupeře jsme nechali párkrát kouknout na naši branku, ale více jsme mu nedovolili,“ pokračoval. Jeho slova sedí jako poklička na hrnec, v němž se vařil sedmigólový výprask.

Vysoké vítězství si užili také hráči České Třebové. Nutno ovšem podotknout, že výsledek úplně neodpovídá dění na hřišti. Moravany byly vyrovnaným soupeřem, ale rozhodl fakt, že domácí dokázali trestat zaváhání hostí. Navíc Česká Třebová už čtyři zápasy ani jednou neinkasovala.

Stejným výsledkem 4:0 vyprovodilo Hlinsko Žamberk, který si zejména v první půli vytvořil příležitosti na to, aby si něco odvezl, jenže koncovka hráčů ve venkovních zápasech je bídná. Hlinečtí si góly rozdělili rovnoměrně do obou poločasů.

Ani gól nedali Choceňští ve Slatiňanech. Domácí byli lepší, což trenér hostí Dvořák sportovně uznal. Avšak jedna věc mu hlavou vrtá. „Nechápu, proč Slatiňany hrají v krajském přeboru a nechtějí hrát divizi. Skoro bych řekl, že je to i nefér vůči ostatním mančaftům,“ vyjádřil se ke kvalitě týmu, kterou Slatiňany oplývají, František Dvořák.

Po šestém kole už zůstává pouze jeden tým, kdo nepoznal radost ze zisku tří bodů. Poprvé si ji užívali fotbalisté Dobříkova, kteří poslali na dno tabulky Poličku, což je právě celek, který se překvapivě zkraje ročníku trápí. Ani v podání Třemošnice to není žádná sláva, ale i ona už na výhru nečeká. Porazila Svitavy. Gólovou přestřelku mezi Heřmanovým Městcem a Litomyšlí ovládli domácí.

Událost kola

Sedm z osmi. Ve hře je v každém kole čtyřiadvacet bodů z nichž si v šestém připsaly plných třiadvacet pouze domácí týmy. Jeden si uzmul Lanškroun.

Zklamání kola

Neměli nárok. Bez jediné vážnější akce, která by vůbec ohrozila branku Holic, se museli obejít fotbalisté chrudimské rezervy.

Výrok kola

„Nechápu, proč Slatiňany hrají v krajském přeboru a nechtějí hrát divizi.“
(František Dvořák, trenér Chocně)