Vzal to z gruntu, zapojil do choceňského A týmu dorostence, kterým šli starší hráči příkladem. Trenér František Dvořák za pochodu učil mladé hráče, jak že vypadá dospělý fotbal. Jak se ukázalo, jde správným směrem. I když přiznává, že si vše musí ještě sednout. A vzývá trpělivost.

Jak hodnotíte vystoupení mužstva v podzimní části sezony?
Náš tým je velice mladý. Stále se zabudovávají další hráči a tvoří se od základů nové mužstvo. Nic jiného nám ani nezbývá. Prvotním znakem našeho herního projevu je nesehranost, nevyhranost a někdy i zbrklost, která pramení z nervozity před domácím publikem, což se i podepsalo pod některé nepříznivé výsledky. Naopak pozitivem tohoto týmu je chuť mladých hráčů se zlepšovat a čerpat ze zkušeností svých starších spoluhráčů.

Co chybělo k tomu, aby umístění v tabulce bylo lepší?
Některá vystoupení se nepovedla, jiná byla pro fotbalovou veřejnost pozitivně překvapivá (Libišany, Holice, pozn. red.), opakem pak domácí selhání s Moravskou Třebovou a Slatiňany, a dvě venkovní prohry v Dolním Újezdu a Žamberku. V závěrečných dvou kolech se tým rozstřílel a napravil tak částečně reputaci. Podtrženo – sečteno, máme osmnáct bodů, minus tři body v tabulce pravdy. Hodnocení? Buďme trpěliví, ono si to sedne, všechno má svůj čas. K úplné spokojenosti nám chybělo tři až pět bodů.

Kde hledat pozitiva a na čem je potřeba dále pracovat?
Pozitivní je věk týmu. To by ovšem samo o sobě bylo velice málo. Je potřeba vštípit hráčům větší bojový duch. Zkrátka hrát vždy na doraz. Když to nejde fotbalově, musí nastoupit nesmlouvavá práce na hřišti tak jako v Holicích, ale především otočený zápas s Heřmanovým Městcem z nula dva na konečných čtyři dva, a nebýt dvou tyčí, mohlo být skóre ještě výraznější. Věřím, že to byl pro hráče jasný důkaz, jak se hraje o body.

Co vás jako trenéra nejvíce překvapilo v krajském přeboru?
Co mě v přeboru překvapilo? Rozhodně hra Třemošnice a Moravské Třebové, a dva vynikající fotbalisté tmavé pleti oblékající dres Poličky.

Kdy se vrhnete na zimní přípravu a jakým stylem bude probíhat?
Přípravu zahájíme 10. ledna. Vše podstatné se odehraje v domácím prostředí, což nám umožní umělá tráva a částečně tartan. Přípravné zápasy budou všechny hrané v Pelinách. Do přípravy se zapojí jak nově příchozí tváře, tak další dorostenci, kteří v létě ve své kategorii končí, aby s předstihem vstřebali přechod do dospělého fotbalu.
Na závěr bych chtěl poděkovat všem hráčům, asistentovi Pavlu Novotnému, vedoucímu mužstva Jindřichu Zdeňkovi a vedení oddílu za podmínky, které nám vytvořili a byli na naší straně, když nám to úplně nešlapalo. Zvláště bych však vypíchl starší hráče, kteří svým přístupem dali ten důležitý impuls například i tím, že se nikdo nad hodně mladé kluky nepovyšoval, spíše naopak. To je strašně důležité pro psychiku. Chtěl bych popřát hezké svátky svému týmu, vedení klubu, všem věrným, kteří s námi jezdí ven, i těm, kteří přijdou na domácí zápasy tým povzbudit a samozřejmě všem týmům Pardubického kraje.